Продължете към съдържанието
Среща с поморийските рибари
Поморийските рибари разполагат с едно от най-модерните и красиви пристанища по Черноморието. Горд съм, че съм част от неговото реализиране. В рамките на два етапа малкият рибарски кей бе превърнат в широк и удобен пристан, разполагащ със собствена бензиностанция, голямо хале за ремонт, видеонаблюдение, система за замразяване на нежелания улов, мощен агрегат, кран, паркинг и др.
✅ Приключи изграждането на Морски център „Магазия” – Поморие, предназначен за обслужване цялостната дейност на рибарското пристанище и стартира нов проект за подмяна настилката на терасите с декинг и монтирането на соларни пейки.
✅ По инициатива и според желанията на местните рибари бе модернизиран слипът за рибарски лодки в пристанището, а чрез подкрепата на Общината, рибарската гилдия получи безвъзмездно навигационно оборудване, оборудване за безопасност и дрехи.
✅ Преди две години аз, като кмет и общинските съветници застанахме зад рибарите, които единодушно се обявиха против намерението за изграждане ферма за черна мида. Днес отново заставаме зад тях против обявената процедура за издаване на разрешително за ползване част от поморийския залив за добив на стриди.
✅️Уверявам ви, че докато ние сме в управата на Общината винаги ще защитаваме интересите на местните рибари и ще им помагаме така, както сме го правили и досега.
С грижа за рибарството и поминъка, в Програмата ни за управление 2023-2029 г. предстои:
✅ Кандидатстване за подобряване облика на стария рибарски хелинг, запазвайки изцяло вида и предназначението му;
✅ Удължаване на пасажерското пристанище с цел защита на хелинга;
✅ Разработка на целия бряг (от Казиното до кв. „Свети Георги“) за изграждане на буни за защита както на брега, така и на лодките; Създаване на възможности за домуване на лодки, плажуване и атракции;
✅ Изграждане на заслон за рибарите от кв. „Св. Георги“;
✅ Удължаване на Стария кей;
✅ Удължаване на малкото пристанище в гр. Ахелой;