Продължете към съдържанието

Иван Алексиев: Община Поморие ще си върне собствеността на стадионите в Поморие и Каблешково /видео/

Интервю на zonaburgas.bg

„Битката за стадионите на Поморие и Каблешково продължава. Убеден съм, че ще я приключим с успешен край в полза на Общината, в полза на футболните фенове и на общността. Тези стадиони ще бъдат възстановени като Градски стадион „Поморие“ и Градски стадион „Каблешково“ за жителите на двата града и за радост на феновете на отборите на Поморие и Каблешково”.

Това увери жителите на общината кандидатът за кмет на Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев. Той припомни сагата около двата стадиона и битката, която води за връщането им като общинска публична собственост.

През 2003 година на сесия на общинския съвет, с докладна на тогавашния кмет на община Поморие, градският стадион на Поморие и стадионът на Каблешково са апортирани в общо дружество на общината с фирми на бизнесмена и собственик на „Петрол Холдинг”  Митко Събев. На заседанието се гласува също и промяна на собствеността на спортните съоръжения от публична общинска собственост в частна собственост. Заради натрупаните през годините кредите, от близо 18 милиона лева, Митко Събев обявява наскоро дружеството в несъстоятелност. Община Поморие, която е акционер в дружеството с 51%,  атакува този иск в съда и печели на първа инстанция. Иван Алексиев вярва, че общината ще спечели и на другите две инстанции и ще си върне собствеността на стадионите.

„ Въпреки че стадионите са собственост на дружеството през всичките тези години Община Поморие поддържа съоръженията в перфектно състояние. На стадиона в Каблешко играе мъжкият отбор и тренират децата на Каблешко. На стадиона в Поморие играе мъжкият отбор на Поморие и тренира цялата футболна школа на ОФК “ Поморие“, над 200 деца. Създали сме втора такава школа, освен в Каблешко и в Ахелой, тренират над 300 деца. Община Поморие изпълнява своите ангажименти към децата и талантите на нашия град, така че битката за стадионите на Поморие и  Каблешково продължава и аз съм убеден, че ще приключим съдебната битка в  полза на общината и в полза на футболните фенове”, заяви Иван Алексиев.

Вижте още за сагата около двата стадиона във видеото!